Az arany Krisna - E-könyv

-34%
Az arany Krisna - E-könyv

Az arany Krisna. Egy kiállítás ritka darabja, és egy vallási szekta legfőbb vágya.


Vajon milyen szerepet játszik ez a szobor az ősi hindu világvége jóslatban? A Japán misztikum és a hindu vallás ötvöződik ebben az izgalmas, fordulatos történetben.

Furcsa rablógyilkosság történik a Szépművészeti Múzeumban. Nyoma vész az arany Krisnának. Az ügy egy elhivatott nyomozóhoz kerül, aki a kezdettől fogva úgy sejti, nem a haszonszerzés volt a mozgató rugó, hanem valami egészen más.
Vajon mi célja a tolvajnak a mágikus szoborral? Miért hord egy különös japán maszkot az elkövető? A szálak egy világvége szektához vezetnek. Főhősünk saját élete kockáztatásával igyekszik felgöngyölíteni az ügyet. Sikerül neki kibogozni ezt a szövevényes szálat?

A fordulatokban gazdag krimi a mai Budapesten játszódik, ahol egy izgalmas versenyfutás veszi kezdetét, melynek célja megtalálni az arany Krisnát.

2 900 Ft
Akció: 1 900 Ft
Kezdete: 2019.09.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Részletek
Vélemények
Részletek

  (döntött írás: helyettesítve lesz az Ön által megadott adatokkal)

 

  Személyreszabható szereplők

  4 férfi és 2 női szerep

A rendőrhadnagy/nyomozó (főszereplő)

Szécsényi Krisztián, a nyomozó rendőrhadnagy, akit felkérnek a Szépművészeti Múzeumban történt rablógyilkosság ügyének felgöngyölítésére. Krisztián jóképű, humoros, lelkiismeretes és mindenekelőtt egy elhivatott nyomozó, aki szereti a munkáját. Főnöke és munkatársai elismerik szakmai hozzáértését, bár meglehetősen öntörvényűnek tartják. Korábbi barátnője szakított vele, így egyedül él budapesti lakásában. A nyomozás során megismerkedik Kornéliával, a riporternővel, akivel az első perctől kezdve szimpatizálnak egymással, majd az ügy folyamán egyre szorosabbra fűzik kapcsolatukat. Krisztiánnak végül nem kevés kockázat árán, de sikerül megoldania a rejtélyt, kézrekeríteni a gyilkost és megtalálni az arany Krisnát.

A riporternő Rónai Kornélia, riporternő, a Szépművészeti Múzeumban meggyilkolt főigazgató keresztlánya. Egy csinos és határozott fellépésű nő. Miután megismerkedik Krisztiánnal, különösen vonzódni és érdeklődni kezd iránta. Szívesen kezdeményez a hadnagynál és közreműködik a nyomozás során is. Az ügy lezárásakor már egy párt alkotnak Krisztiánnal és megkönnyebbül, hogy megoldódott a rejtély és tisztázódtak keresztapja gyilkosságának körülményei.
Az orientalista (férfi)

Dr. Lónyai Elemér professzor, orientalista, aki segít Krisztiánnak megfejteni a vallási eredetű rejtélyeket. Művelt és nagytudású, úgy az ötvenes éveiben jár. Szinte a mindig nyugodt és segítőkész ember benyomását kelti, azonban kissé különc személyiség, érdekes öltözködési stílussal.

A múzeum kurátora (férfi)

Petrovay Emil, a Szépművészeti Múzeum kurátora, aki a nyomozás során mindvégig segíti és támogatja a rendőrség munkáját, hol szakmai, hol pedig személyes szívességek teljesítésével.

A laboros lány a rendőrségen 

Tilda, a laborban dolgozik a rendőrségen és bele van bolondulva Krisztiánba.

Zászlós kolléga a nyomozásnál (férfi)

Hídvégi zászlós, Szécsényi Krisztián hadnagy beosztottja. Részt vesz a múzeumi helyszínelésben és a tanúk kihallgatásában.

 

  További, nem személyreszabható szereplők

Az áldozat, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója A Szépművészeti Múzeum főigazgatója, az áldozat, akit meggyilkolnak az  arany Krisna elrablásakor.
A Szépművészeti Múzeum főigazgatójának felesége Réczey Borbála, a Szépművészeti Múzeum igazgatójának felesége, aki  igyekszik feldolgozni férje halálát, később azonban őt is meggyilkolják.
A Szépművészeti Múzeum biztonsági embere  Széphalmi Sándor, aki feltöri a múzeum biztonsági rendszerét a rablás idejére.
Az ezredes  Szécsényi Krisztián felettese a rendőrfőkapitányságon.
Az ezredes titkárnője    Gréta, az ezredes asszisztense.
A Mester    Govinda Sagar, indiai műgyűjtő, megszállott hívő és a vallási szekta vezetője. Az összeesküvés értelmi szerzője.
Az orákulum Pontos kilétére nem derül fény, arcát szinte mindig egy maszk takarja. Vallási fanatista, aki a Mester utasításait követi. A Szépművészeti Múzeum főigazgatójának és annak feleségének a gyilkosa. Az törtémet végén életét veszti.
A csapos Joe, a Hörcsög Pub alkalmazottja és régi jó ismerőse Szécsényi hadnagynak. Joe szerelmes Usagiba, aki azonban nem viszonozza szerelmét. Miután vallomást tesz a rendőrségen, még a börtönben végeznek vele.
A  színésznő Usagi, japán származású színésznő, aki a Mester parancsára megkísérli megmérgezni Szécsényi hadnagyot. Miután kudarcot vall, elmenekül, de elfogják és rendőri védelemért cserébe vallomást tesz.

 

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés